Nucleus® Smart App: Functies
Uw geluidsprocessor let voortdurend op de luistersituatie en kan vaststellen wanneer er een gesprek te horen is. De grafieken op het scherm 'Tijd in spraak' houden de tijd bij die in een spraakomgeving wordt doorgebracht. Als u een accessoire voor streaming gebruikt (bijvoorbeeld een compatibele iPhone), wordt die tijd ook berekend en opgeteld bij de totale 'Tijd in spraak'.
De tijd die wordt doorgebracht in een luistersituatie komt overeen met de vooruitgang die u boekt in uw luistertraject. Het doel van 'Tijd in spraak' is voor iedereen anders en is afhankelijk van uw leeftijd, gezinssituatie en werkomgeving en van het punt waarop u zich bevindt binnen uw luistertraject. Een goede manier om te beginnen is ongeveer een week lang uw 'Tijd in spraak' bij te houden en vervolgens het doel een beetje hoger in te stellen en te zien of u verbeteringen kunt bereiken.
Tips in de Nucleus Smart App kunnen u helpen uw 'Tijd in spraak' te verhogen.
Wanneer een geluidsprocessor is losgekoppeld van uw implantaat, wordt dit weergegeven als ‘Spoel af’. ‘Spoel af’ verwijst naar het aantal keren dat uw geluidsprocessor op een bepaalde dag is losgekoppeld, zowel opzettelijk (bijvoorbeeld omdat u zich omkleedt of een douche neemt), als niet opzettelijk (d.w.z. per ongeluk losgekoppeld). ‘Spoel af’ kan ook worden geregistreerd als er een probleem is met het zendspoelsnoer van uw geluidsprocessor.
Het aantal van 'Spoel af' verschilt per persoon en is afhankelijk van uw levensstijl. Het is een goed idee om uw eigen basislijn vast te stellen. U kunt het gemiddelde van 'Spoel af' gedurende een paar weken noteren om een idee te krijgen wat voor u of uw kind normaal is. U kunt ook noteren wat het aantal keren 'Spoel af' is op een dag waarop u verwacht dat er geen of nauwelijks onbedoelde verwijderde zendspoelen zijn. U kunt deze basislijn gebruiken om vast te stellen of het aantal van 'Spoel af’ hoger is dan normaal.
Tips in de Nucleus Smart App kunnen u helpen het aantal keren ‘Spoel af’ te verminderen.
Opmerking: De optie ‘Spoel af’ in de Hooractiviteitentracker in de Nucleus Smart App is niet beschikbaar voor Nucleus 22-implantaatgebruikers.
Mogelijk is de verbinding tussen uw geluidsprocessor en uw compatibele Apple-apparaat uitgevallen en zijn er in die periode te weinig gegevens verzameld.
Om dit in de toekomst te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat zowel uw compatibele iPhone of iPod touch en de geluidsprocessor zijn ingeschakeld, dat Bluetooth® is geactiveerd en dat uw compatibele Apple-apparaat dichtbij is (minstens één keer 's ochtends en één keer 's avonds).
Om gegevens te kunnen verzamelen, moet de Nucleus Smart App wel actief zijn, maar dat mag op de achtergrond zijn.
Nee. U hoeft alleen maar te zorgen dat het compatibele Apple-apparaat en uw compatibele geluidsprocessor(s) allebei zijn ingeschakeld en dicht bij elkaar in de buurt zijn (minstens één keer ’s ochtends en één keer ’s avonds), dat Bluetooth is geactiveerd en de Nucleus Smart App op het compatibele Apple-apparaat draait.
Nee. Uw privacy is belangrijk voor ons. Uw geluidsprocessor let op de omgeving en detecteert spraak, maar neemt geen geluiden op.
ForwardFocus is door een audioloog ingeschakeld in Custom Sound Pro fitting software en kan door de gebruiker bediend worden in de Nucleus Smart App of als een automatisch programma. ForwardFocus kan u helpen beter te horen in lastige luistersituaties. Als de audioloog de functie heeft ingeschakeld, kan deze worden aan- of uitgezet op het tabblad 'Programma' van de Nucleus Smart App.
Als de functie is aangezet, vermindert ForwardFocus al het lawaai dat van achter u komt, zodat u de persoon vóór u beter kunt verstaan. Zet deze functie aan wanneer u zich wilt richten op wat iemand vóór u zegt en schakel de functie weer uit als extra ondersteuning niet nodig is, zoals in een rustige omgeving.
ForwardFocus is beschikbaar op de geluidsprocessors Nucleus 8, Nucleus 7 en Kanso 2. ForwardFocus moet worden ingeschakeld door uw hoorspecialist. Neem voor meer informatie contact op met Cochlear of uw hoorspecialist.
Datasynchronisatie is een functie van de Nucleus Smart App waarmee gegevens van uw geluidsprocessor kunnen worden gesynchroniseerd met de Cochlear Cloud.
Als Datasynchronisatie is ingeschakeld, wordt er een back-up gemaakt van de gegevens van uw hooractiviteitentracker. Deze gegevens worden samengevoegd vanaf alle apparaten waarmee de gegevens zijn vastgelegd. Dit betekent dat uw gegevens niet verloren gaan als u uw telefoon verliest. U hoeft zich dan alleen maar vanaf een ander apparaat aan te melden.
Wanneer u uw geluidsprocessor koppelt met de Nucleus Smart App, wordt u gevraagd of u Datasynchronisatie wilt inschakelen. Door de functie Datasynchronisatie in te schakelen, worden de gegevens van uw hooractiviteitentracker gesynchroniseerd met de Cochlear Cloud. Als Datasynchronisatie niet is ingeschakeld, worden de gegevens van de Hooractiviteitentracker alleen opgeslagen op uw toestel en worden ze niet gesynchroniseerd.
Remote Check is een handig testinstrument voor thuis waarmee gebruikers met een compatibele geluidsprocessor een gehoorbeoordeling kunnen uitvoeren zonder naar de kliniek te hoeven gaan.
Uw audioloog kan u (of u kind) vragen om een Remote Check te doen om uw voortgang bij te houden of in plaats van een gewone afspraak.
Een Remote Check kan bestaan uit een of alle van de volgende beoordelingen:
- Foto’s van de plaats van het implantaat
- Vragenlijst over hoorzorg
- Hardwarevragenlijst
- Aided Threshold-tests
- Spraak in lawaaitest (digit triplet test)
- Implantaatcontrole
Remote Check-activiteiten worden uitgevoerd in de Nucleus Smart App en zijn vergelijkbaar met activiteiten die u zou doen als u in de kliniek was.
De resultaten van Remote Check worden automatisch ter controle naar uw audioloog gestuurd; u hoort nog of er verder iets gedaan moet worden.
Remote Check is niet in alle landen beschikbaar en moet door uw audioloog worden ingeschakeld voordat u hier in de app toegang toe hebt.
Meer informatie over Remote Check vindt u hier: www.cochlear.com/remotecare
Als u vragen hebt over Remote Check kunt u in gesprek gaan met uw audioloog of contact opnemen met de Cochlear-klantendienst. Zoek hier uw dichtstbijzijnde klantendienstcentrum: www.cochlear.com/customer-service
Cochlear Remote Assist biedt de mogelijkheid om een videobelafspraak met uw audioloog te plannen via de Nucleus Smart App, zodat u direct toegang hebt tot zorg zonder naar de kliniek te hoeven gaan.
Tijdens de Remote Assist-sessie kan uw geluidsprocessor niet alleen met uw audioloog over uw gehoorontwikkeling praten, maar wordt uw geluidsprocessor ook verbonden met de programmeersoftware die in de kliniek wordt gebruikt. Dat betekent dat de audioloog aanpassingen kan doorvoeren indien nodig. Deze aanpassingen worden automatisch opgeslagen op uw geluidsprocessor.
Remote Assist is niet in alle landen beschikbaar en moet door uw audioloog worden ingeschakeld voordat u hier toegang toe hebt in de app.
Meer informatie over Remote Assist vindt u hier: www.cochlear.com/remotecare
Als u vragen hebt over Remote Assist kunt u in gesprek gaan met uw audioloog of contact opnemen met de Cochlear-klantendienst. Zoek hier uw dichtstbijzijnde klantendienstcentrum: www.cochlear.com/customer-service
Remote Check en Remote Assist verschijnen in het menu van uw Nucleus Smart App. Als u deze opties niet in uw menu kunt zien, neem dan contact op met uw audioloog om te controleren of u bent ingeschreven met het juiste e-mailaccount.
Tijdens uw registratie zal de audioloog u vragen om een Remote Check uit te voeren om uw huidige hoorzorg te beoordelen. U ontvangt e-mails met eenvoudige instructies en u kunt de Remote Check voltooien met behulp van uw Nucleus Smart App.
Als uw audioloog contact met u wil opnemen via een Remote Assist-video-afspraak, neemt de kliniek contact met u op om een afspraak te maken. Op het geplande tijdstip van de afspraak kunt u deelnemen aan de Remote Assist-sessie via de optie 'Remote Assist' in het menu van uw Nucleus Smart App.
Ga voor informatie over de geluidsprocessors, implantaten, besturingssystemen en apparaten die compatibel zijn met de Remote Care-diensten van Cochlear naar www.cochlear.com/compatibility.
Als u de Remote Check-activiteiten op een iPod touch uitvoert, moet u verbonden zijn met wifi.
Als u een compatibel apparaat gebruikt om een Remote Check uit te voeren of voor een Remote Assist-sessie, moeten gegevens zijn ingeschakeld of moet het verbonden zijn met wifi.
Cochlear stelt zich als doel om de privacy van klanteninformatie overeenkomstig de van toepassing zijnde regelgeving inzake privacy en gegevensbescherming te garanderen. Daarom gebruiken we encryptietechnieken van een hoog niveau om de veiligheid van uw informatie te waarborgen. Persoonlijke informatie wordt behandeld in overeenstemming met ons privacybeleid, dat beschikbaar is op www.cochlear.com/privacy
Vraag uw medische professional om advies over behandelingen voor gehoorverlies. Resultaten kunnen variëren en uw medische professional zal u adviseren over de factoren die van invloed kunnen zijn op uw resultaat. Volg altijd de gebruiksaanwijzing. Niet alle producten zijn in alle landen verkrijgbaar. Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger van Cochlear voor productinformatie.